Velkommen til barneloppis.no!

Målet her hos Barneloppis er å få i gang en gratis markedsplass for salg av brukte barneklær og relaterte varer, som øvrig barneutstyr og mammaklær. Grunnen er at det per i dag ikke er noe fungerende eller organisert marked for dette, og at det aller meste av barneklær kastes i søpla etter å ha blitt brukt noen få ganger fordi barna har vokst fra dem. Det har blitt estimert at en fjerdedel av alle barneklær kastes uten noen gang å ha blitt brukt! Dette representerer en sløsing med ressurser og energi og en mangel på respekt for arbeid og håndverk som er en skam for det moderne samfunn. Hva ville forfedrene tenkt om denne typen atferd, og hvordan kan den forsvares for etterkommerne i en verden der naturmiljøet kan komme under økende press?

Foreløpig tilbyr vi først og fremst mer informasjon om gjenbruk av barneklær, og grunnene til at dagens system med bruk og kast, alternativt avhending til organisasjoner som Fretex, ikke er godt nok. Selv om du leverer til Fretex er det faktisk slik at mye av det som er brukt blir sendt ut av landet, med betydelige transportkostnader, og ender opp med å utkonkurrere klesindustrien i fattige land!

Snakk med barna dine om gjenbruk så tidlig som mulig, slik at de får en forståelse for emnet før reklamebransjen, klesbutikkene og trendkjendisene får overbevist dem om at det bare er det aller nyeste som teller. På disse sidene har vi også lagt ut mye informasjon om andre former for gjenbruk og gjenvinning, der det også bør falle naturlig å involvere barna.